Uutiset


				

27. huhtikuuta 2020 09:21

Sastamala Gregoriana siirtyy kesälle 2021

Kesälle 2020 suunniteltu 25-vuotisjuhlafestivaali järjestetään 16.-23.7.2021. Tuolloin festivaalilla esitetään sama ohjelmisto, joka oli suunniteltu tälle kesälle.
Kaikilla lipun ostaneilla on mahdollisuus käyttää lippu ensi vuoden festivaalilla. Lipun voi myös palauttaa ja saada rahat takaisin lippukaupan palvelumaksua lukuun ottamatta.

Festivaalille osallistuu vuosittain yli 3.000 kävijää. Festivaalimme työllistää vuosittain keskimäärin yli 60 muusikkoa ympäri maailmaa, kesätyöntekijöitä on 3-5, sekä talkoolaisia ja muita yhteistyökumppaneita n. 40. Kansainväliselle mestarikurssille, joka järjestetään festivaalin yhteydessä, on osallistunut vuosittain n. 15-20 henkilöä.

Tapahtumaa on valmisteltu heti viime festivaalin päätyttyä kesällä 2019. Kevään 2020 aikana tapahtuman normaalit valmistelut ja suunnittelu ovat olleet pysähdyksissä koronakriisin vuoksi ja päätöstä Suomen hallitukselta on odotettu, ennen kuin lisätoimenpiteistä on päätetty.

Festivaalin peruminen on raskas ja surullinen päätös. Olemme äärimmäisen pahoillamme peruutuksesta, joka vaikuttaa suureen joukkoon ihmisiä ja eri toimijoita. Yleisön lisäksi tilanne koskettaa useita artisteja, taiteilijoita, yrityksiä sekä muita yhteisöjä ja tekijöitä, joille festivaalin peruuntuminen on suuri pettymys.
Tällä hetkellä ihmisten terveys ja turvallisuus on kuitenkin tärkeintä.

Tälle kesälle suunniteltu 25-vuotisjuhlavuosi siirtyy nyt vuodella eteenpäin. Silloin luvassa on jälleen iloa, elämyksiä, kansainvälisiä kohtaamisia, yhteisöllisyyttä ja nauttimista Suomen kesästä kauneimmillaan Sastamalan ikiaikaisissa kulttuurimaisemissa.

Terveyttä, turvallisuutta, pitäkää huoli itsestänne ja lähimmäisistänne!