E2-07202018.jpg

Baptiste Romain 20.7.

» ... 

» ... 

» ... 

Baptiste Romain 20.7.

Viulunsoiton perusopintojen jälkeen Baptiste Romain erikoistui keskiaikaiseen ja renessanssimusiikkiin. Hän aloitti opintonsa Centre de Musique Médiévale:ssa Pariisissa ja jatkoi myöhemmin Schola Cantorumissa Baselissa. Hän opiskeli erilaisten keskiaikaisten ja renessanssiajan jousisoittimien soittotekniikoita, ja valmistui 2008. Hän on opiskellut myös yhtyesoittoa ja repertoaareja samanaikaisesti Pierre Hamonin kanssa Lyonissa.

Baptiste Romain etsii lakkaamatta uusia ideoita vanhan musiikin esittämiseen ja esiintyy sekä oman ryhmänsä Le Miroir de Musiquen että muiden kokoonpanojen, kuten the Ensemble Gilles Binchois (Dominique Vellard), per-sonat (Sabine Lutzenberger), Leones (Marc Lewon), Tetraktys (Kees Boeke), Peregrina, (Agnieszka Budzinska-Bennett) ja Douce Mémoire (Denis Raisin Dadre) kanssa.

Opetettuaan pitkään keskiaikaisen musiikin historiaa ja kontrapunktin analyysia Besançonin yliopistossa ja monilla mestarikursseilla hänet nimitettiin keskiaikaisten ja renessanssin ajan jousisoittimien professoriksi Schola Cantorumissa Baselissa vuonna 2017, Randall Cookin ja Sterling Jonesin seuraajana.

Baptiste Romainin kotisivut