K5-07252018.jpg

Ke 25.7.2018 klo 18

Klo 18 ilmaiskonsertti, Pormestarin sinkit ja pasuunat
klo 19.30 keskiaikapidot

Kesäinen, kaikille avoin ilmaiskonsertti järjestetään tapahtumatalo Tyrvään Pappilan piha-alueella,
katetussa amfiteatterissa.

Sinkkien ja pasuunojen lempeä, juhlava yhteissointi rikastutti kirkkojen, kaupunkien ja hovien elämää kaikkialla Euroopassa 1500-luvulta 1700-luvulle asti. Vuonna 2010 muodostettu, tamperelainen Pormestarin sinkit ja pasuunat on nykyisin ainoa lajinsa kokoonpano Suomessa. Yhtye hurmasi yleisön viime kesän Monteverdi-konsertissa.

Venetsia oli yksi sinkinsoiton keskuspaikoista. Musiikillinen kattaus on valikoima sinkin ja pasuunan venetsialaiselta kultakaudelta, vuosilta 1540-1640. Musiikin säveltäjät ovat venetsialaisia tai ainakin jossain vaiheessa uraansa Venetsiassa vaikuttaneita. Heistä nykyään ehdottomasti tunnetuin on Claudio Monteverdi. Hänet on kuitenkin illan konsertissa jätetty tarkoituksella sivuosaan, jotta saaadaan tilaa hänen eteville, suotta unohdetuille aikalaisilleen.

Vapaa pääsy

Konsertin jälkeen klo 19.30 Pappilan piha muuttuu keskiaikaisten pitojen näyttämöksi. Ja niinkuin kunnon pidoissa kuuluukin olla: näistä juhlista ei tarjottava kesken lopu. Sisäänpääsy Pappilan pitoihin 48 €
Lue lisää Pappilan kotisivuilta.