Uutiset

Ulkoministeri Pekka Haavisto avaa Sastamala Gregorianan

Perjantaina 19.7. alkava vanhan musiikin festivaali saa avajaiskonserttinsa vieraaksi ulkoministeri Pekka Haaviston. Haavisto lausuu konsertin alkuun tervehdyksen ja julistaa festivaalin alkaneeksi. Avajaiskonsertissa kuullaan musiikkia Aurinkokuninkaan hovista ranskalaisen Fuoco E Cenere -yhtyeen tulkitsemana.

Sastamala Gregoriana järjestetään Rautaveden upeissa maisemissa
19.-27.7.2019. Festivaalin järjestää Sastamala Gregoriana ry.
Järjestyksessään 24. festivaali on yksittäisten tapahtumien määrässä mitattuna suurin Sastamala Gregoriana tähän mennessä.
Festivaalilla nähdään lähes 80 muusikkoa ympäri maailmaa.

Jorma Uotinen tarinoi Sastamala Gregorianan ilmaistapahtumassa

Perjantaina käynnistyvä vanhan musiikin tapahtuma Sastamala Gregoriana on tarjonnut vuosittain kuulijoilleen myös yhden ilmaiskonsertin.
Tämän vuoden ilmaiskonsertti järjestetään
ti 23.7. klo 18.00 tapahtumatalo Tyrvään Pappilan amfiteatterilla.
Konsertti Le Jardin des Plaisirs - nautintojen puutarhassa kertoo tarinan kielletystä rakkaudesta englantilaisen Lady Lavinia Hawthorn'in ja ranskalaisen ritari Tourville'n välillä. Musiikillisesti ohjelma on kokoelma suloisimpia rakkauslauluja 1700-luvun lopun ja 1800-luvun alun taitteesta, muutamia kokonaisuutta virkistäviä poikkeuksia lukuun ottamatta. Konsertin mukaansatempaaviin juonenkäänteisiin johdattaa todellinen suomalaisen ilmaisutaiteen ikoni ja Sastamala Gregoriana-fani, taiteilijaprofessori Jorma Uotinen.

ESIINTYJÄT
Laila Cathleen Neuman, sopraano
Jean-Sébastien Beauvais, kontratenori
Corina Marti, nokkahuilu
Jan Cizmár, luuttu & musiikinjohto

Jorma Uotinen, kertoja

Tähän mennessä yksittäisten tapahtumien määrässä laskettuna suurin Sastamala Gregoriana järjestetään 19.-27.7.2019. Liput ovat myynnissä Lippu.fi-myyntikanavissa.

Professori Markus Hiekkanen luennoi Pukstaavissa ti 23.7. klo 16

Festivaalivieraille tarjotaan tänä vuonna monenkirjavia elämyksiä myös kirkkosalien ulkopuolella.
Professori Markus Hiekkanen esitelmöi Sastamalan Pyhän Marian kirkon ja Tyrvään Pyhän Olavin kirkon historiasta ja arkkitehtuurista sekä keskiajan kulttuurista ja vesiväylien mukanaan tuomista vaikutteista
ti 23.7. klo 16 suomalaisen kirjan museo Pukstaavissa. Hiekkanen on arkeologi ja taidehistorioitsija. Hänen tohtorinväitöskirjansa (1994) Turun keskiaikaisen hiippakunnan kivikirkoista muutti käsitykset niiden iästä, rakennustekniikasta ja kulttuuritaustasta. Sittemmin hän on kirjoittanut mm. kaksi palkittua kirjaa kivikirkkojemme maailmasta. Luento täydentää Sastamala Gregorianan tapahtumien kavalkadia entisestään.
Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Sastamalan seudun museon kanssa.
Lue lisää: Pukstaavin kotisivut

Konserttikäsiohjelmat ladattaviksi kotisivuiltamme

Festivaalimme siirtyy tänä kesänä piirun verran paperittomammaksi.
Konserttiemme laajamittaiset konserttikäsiohjelmat ovat tulleet ladattaviksi kotisivuillemme kohtaan "Käsiohjelmat 2019".
Konserteissa on edelleen jaossa kuitenkin informatiivinen pienoiskäsiohjelma sellaisen haluavalle. Jos haluat tutustua perin pohjin konserttiemme esiintyjiin, tarinaan ja tunnelmaan, onnistuu se lataamalla konserttikäsiohjelma ennen konserttia tai sen jälkeen kotisivujemme kautta.
Konserttipaikalla ohjelma kulkee kätevästi mukanasi älypuhelimessasi tai tabletissa.
Osa käsiohjelmista on ladattavissa jo nyt!

24. festivaali järjestetään 19.-27.7.2019

Sastamala Gregoriana järjestetään Rautaveden upeissa maisemissa
19.-27.7.2019. Mukana on lähes 80 esiintyjää ympäri maailmaa.

Vuoden 2019 teema Rakkauden Pariisi jatkaa Kaupungit vetten päällä -sarjaa, joka viitoittaa festivaalin matkaa vuosina 2018-2023.
Matkalla kuljetaan kaupunkeihin, joiden sijainti merien tai jokien varsilla on yhdistänyt niitä muuhun maailmaan sekä rakentanut niistä taiteiden ja kulttuurin keskuksia vuosisatojen ajaksi. Maailman historian tunnetuimmat säveltäjät ja esiintyvät taiteilijat ovat eläneet juuri näissä kaupungeissa.
Venetsiasta matka jatkuu Pariisin, Bruggen, Wienin ja Rooman kautta Lontooseen.

Tervetuloa kokemaan Sastamala Gregorianan tunnelma ja taika!

Vuonna 2020 festivaalin teemana on Lumoava Brugge.
Festivaali järjestetään 17.-25.7.2020.