tapahtuma_main-2006.jpg

2006 Tapahtuma

Vuoden 2006 Sastamala Gregoriana onnistui jälleen kerran hienosti. Konsertit toivat yhteen enlantilaisia ja suomalaisia vanhan musiikin taitajia jotka olivat koonneet ohjelmiston erityisesti vain Sastamala Gregoriana festivaalia varten.

tapahtuma-juliste-2006.jpg

Lauantai 22.7. klo 19 “A Pilgrim’s Solace”

John Dowlandin hengellisiä ja mietiskeleviä lauluja
Evelyn Tubb, sopraano
Teppo Lampela, kontratenori
Jukka Vaari, tenori, Juha Karvonen, basso
Michael Fields, luuttu

liput 17 / 14 e

DowlainGroup1GOODX.jpg

John Dowlandin laulujen esittäjät vasemmalta Juha Karvonen, David Hatcher, Jessica Marshall, Teppo Lampela, Evelyn Tubb, Michael Fields ja Jukka Vaari

Sunnuntai 23.07. klo 11 Sastamala Gregoriana Juhlamessu – Agricolan hengessä

Messu Sastamalan kirkossa.
Musiikista vastaavat yhtyeet EsCantores ja Recuerdos

AgricolanMessukkoX.jpg

Mikael Agricolan messu eli Herran Echtolinen 1549

Maanantai 24.07. klo 19 Robin & Marion – kirkkona metsä

Lauluja keskiajan Ranskasta ja Englannista
Anneliina Koskinen, sopraano, keskiaikaiset soittimet
Mats Lillhannus, tenori, keskiaikaiset soittimet

liput 14 / 12 e

AnneliinajaMatts2X.jpg

Robin & Marion - kirkkona metsä. 1100-1200-lukujen lauluja Ranskasta ja Englannista esittivät laulaen ja soittaen Anneliina Koskinen ja Mats Lillhannus.

Tiistai 25.07. klo 19

Musiikkia Tudorien Englannista
The Sastamala Vocal Ensemble
Titta Lampela sopraano, Hanna Järveläinen, altto
Kari Turunen, Jukka Vaari tenori
Teppo Lampela baritoni, Antti Vahtola basso

liput 17 / 14 e

Torstai 27.07. klo 19 “Fantasie”

The Sastamala Consort of Viols
Henry Purcellin musiikkia
David Hatcher, Mika Suihkonen, Mikko Perkola, Jessica Marshall viola da gamba
Evelyn Tubb sopraano
Michael Fields teorbi, Anna Oramo urut

liput 17 / 14 e

PurcelesiintyjatX.jpg

Henry Purcellin ja John Dowlandin musiikkia. The Sastamala Consort of Viols solistina Evelyn Tubb, uruissa Anna Oramo ja psalmitekstien lukijana Urpo Vuorenoja

Perjantai 28.07.klo 18 “Hymn to Harmony”

Mestarikurssin konsertti
Johtajina Evelyn Tubb, Michael Fields, David Hatcher
Anna Oramo cembalo

liput 14 / 12 e

Tunnelmia vuoden 2006 Sastamala Gregorianasta

Sastamala Gregoriana 2006 saatiin viettää aurinkoisissa ja iloisissa tunnelmissa. Ilmat olivat leppeitä ja Sastamalan kirkon viileys tuntui hyvältä. Olemme vakuuttuneita siitä, että meillä on tarjottavanamme festivaali vailla vertaa. Se lepää kolmen tukikiven päällä, niin kuin maailman vanhin ja toimivin hella: vanha musiikki aidossa ympäristössä, konserttisali, Sastamalan kirkko sekä mestarikurssi, joka luo jatkuvuutta tapahtumalle.

Taiteellinen johtajamme Michael Fields tarttui työhönsä täysin sydämin ja hänen kokoamansa muusikot soittivat ja lauloivat Sastamalan kirkossa suoraan kuulijan sydämeen. Mikael Agricolan messu vei juhlavieraat 1500-luvun tunnelmaan ja antoi hyvät eväät vuonna 2007 vietettävää juhlavuotta varten. Vanhan vokaalimusiikin mestarikurssilla oli mukana nyt ensi kertaa myös ulkomaisia yhtyeitä yksittäisten laulajien lisäksi. Kokonaisuutena mestarikurssin osallistujamäärä oli 11-vuotisen historiamme suurin, 23 opiskelijaa.

Yleisöä konserteissa ja juhlamessussa oli yhteensä noin 1400.

Lehdistö eli kiitettävästi mukana festivaalissamme. Oheisena muutamia poimintoja:

“Puhtaan äänen lumoa. Puhdas musiikki ei voi soida hienommin kuin Sastamalan kirkossa. Jokainen nyanssi kuuluu eikä laulajien tarvitse pinnistellä soinnin eteen. Kirkkotila on kuin laatuviulu, jossa huippusointi on sisäänrakennettu huippumuusikoiden tarpeita varten.” Harri Hautala Aamulehti 25.7.06.

“Pienet eleet koskettavat. Sastamala Gregorianalla on edelleen vankka sijansa suomalaisessa festivaalikesässä. Selvästi on olemassa tilaus musiikille, joka ei huuda eikä julista, vaan puhuttelee pienillä eleillä. Lähellä.” Harri Hautala Aamulehti 29.7.06.

“Sopraanon hehkua coolin gambayhtyeen loimussa. Konsertissa kuultiin yhteen hitsautunutta, hengittävää satsia. Dowlandin kauniit melodiat veivät mennessään. Omiin suuntiinsa risteilevät äänet kuulostivat hyvin soivalta kaanonilta.” Kaija Huida, Satakunnan Kansa 29.7.06.

“Aricolan messu palautti kivikirkon lapsuuteensa. Sastalaman kirko palasi sunnuntaina perustamisensa aikoihin. Wammalan Wanhan musiikin päivillä kuultiin Mikael Agricolan kirjoittama messu Herran Echtolinen vuodelta 1549. Kirkko oli täynnä väkeä kuulemassa, miltä kuulosti aikoinaan ensimmäinen kokonaan suomenkielinen ehtoollisjumalanpalvelus. Messussa kuultu musiikki oli suunnilleen saman aikakauden gregoriaanista kirkkomusiikkia, jossa kuorolaululla on merkittävä rooli. Sastamalan kirkon hyvän akustiikan ansiosta taitavasti käytetty ihmisääni pääsi tilassa hyvin oikeuksiinsa. Kuorot EsCantores ja Recuerdos pystyivät luomaan jumalanpalvelukseen kauniin ja kuulaan tunnelman.” Toni Viljanmaa, Tyrvään Sanomat 25.7.06.

PurcelesiintyjatX.jpg TheSastamalaVocal4X.jpg AgricolanMessukkoX.jpg AnneliinajaMatts2X.jpg DowlainGroup1GOODX.jpg MestarikurssiGOODX.jpg MestarikurssiGOOX2.jpg EsCantoresValmistautuuX.jpg EsCantoresUudetasut1X.jpg