Esiintyjät

1._Sprezzatura_2017.jpg

Pe 21.7. klo 19 Brotherly Love
Henry & Daniel Purcellin musiikkia

Sprezzatura-yhtye & Evelyn Tubb
Sprezzatura on italiaa ja viittaa spontaaniuteen, ilmaisukykyyn ja virtuoosiseen vaivattomuuteen. Yhtye on ollut vuodesta 1986 alkaen yksi säie Evelyn Tubbin ja Michael Fieldsin uralla – samanhenkisten muusikkojen vaihteleva kokoonpano, joka nauttii vanhan musiikin vähemmän tunnettujen osa-alueiden tutkimisesta. Avauskonsertissa perustajajäsenten mukana esiintyvät Corina Marti, Aira Maria Lehtipuu, Anna-Maaria Oramo sekä Louna Hosia.

Pormestarin_sinkit_ja_pasuunat_Saaksmaen_kirkossa_(003).JPG

La 22.7. klo 19 Monteverdi Verper 1610

Sastamala Gregoriana Consort
Yhtenä Sastamala Gregorianan vakiintuneena ohjelmana on pitkään ollut vierailevista ja paikallisista muusikoista kootun ainutkertaisen kokoonpanon esitys. Kansainvälinen ryhmä kootaan joka vuosi erikseen festivaalia varten. Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden juhlistamiseksi Sastamala Gregoriana Consortin soittajat ovat tänä vuonna kaikki suomalaisia, lukuun ottamatta orkesterinjohtajaa Michael Fieldsiä ja nokkahuilisti Corina Martia.

Sinkkien ja pasuunojen lempeä, juhlava yhteissointi rikastutti kirkkojen, kaupunkien ja hovien elämää kaikkialla Euroopassa 1500-luvulta 1700-luvulle asti. Vuonna 2010 muodostettu, tamperelainen Pormestarin sinkit ja pasuunat on ainoa lajinsa kokoonpano Suomessa.
Pormestarin sinkit ja pasuunat

Kamarikuoro Utopia tuo esiin jo unohtunutta kuoromusiikkia ja synnyttää aktiivisesti uutta. Kuoro perustettiin vuonna 2001 ja sen peruskokoonpanossa on 16 laulajaa. Peruskokoonpanoa rikastuttaa vierailevia solisteja. Konsertissa kuoroa johtaa Roberto Balconi.
Kamarikuoro Utopia

Johtaa Michael Fields & Evelyn Tubb

Baccano_kuvaajavillepaulpaasimaa_web.jpg

Su 23.7. klo 19 Rakkaustarina: sensuellia ja säkenöivää musiikkia Händelin oopperoista

Baccano-barokkiyhtye on maamme eturivin barokkimuusikoista koostuva yhtye, joka on vuodesta 2003 esiintynyt laajalti ympäri Suomea. Sen jäsenet ovat yhdessä ja erikseen esiintyneet merkittävimmillä kotimaisilla musiikkijuhlilla ja konsertoivat eri yhtyeiden jäseninä ympäri Eurooppaa.
Barokkiyhtye Baccano

Sopraano Tuuli Lindeberg on maamme eturivin barokkiajan ja 1900-2000-lukujen laulumusiikin tulkkeja. Hän on saanut kiitosta puhtaasta ja ilmaisuvoimaisesta lauluäänestään sekä monipuolisesta muusikkoudestaan.
Tuuli Lindeberg, sopraano

Kontratenori Teppo Lampela lauloi nuoruudessaan yli vuosikymmenen Cantores Minores -poikakuorossa sekä myöhemmin Radion Kamarikuorossa. Hän on laaja-alainen laulun moniottelija, joka konsertoi sekä baritonina että kontratenorina.

4._Anna-Maaria_Oramo_2017.jpg

Ma 24.7. klo 19 Tie Lutherin luo

Corina Martia (clavisimbalum ja nokkahuilut) on ylistetty hätkähdyttävän loistavavaksi ja ilmaisuvoimaiseksi esiintyjäksi. Hän on keskittynyt vanhoihin huiluihin ja myöhäisen keskiajan ja varhaisen renessanssin musiikkiin.

Anna-Maaria Oramo (clavisimbalum) kuuluu suomalaisten cembalistien kärkikaartiin, ja hänen laaja ohjelmistonsa käsittää kosketinsoitinmusiikkia 1300-luvulta nykyaikaan.

Michal Gondkon luutunsoitossa “säkeet välittyvät kuulijalle kuin toisiaan takaa ajavat spontaanit ajatukset mielenmaisemassa; monet pyrkivät tähän vaikutukseen, mutta vain harvat onnistuvat luomaan sen” (Lute Society of America Quarterly

Sopraano Sirkku Rintamäki on monipuolinen laulaja, säveltäjä ja kirkkomuusikko, jonka rakkaus vanhaa musiikkia kohtaan on syventynyt viime vuosina Sastamala Gregoriana -mestarikursseilla.

Brittiläinen kontratenori David Hackston on viime aikoina tullut tutuksi vanhan musiikin yleisöille kautta Suomen maan. David on vakiojäsen Helsingin kamarikuorossa sekä perustamassaan The English Vocal Consort of Helsinki –lauluyhtyeessä.

Luolajanmikkola_web.jpg

Ti 25.7. klo 19 Peregrīnā†iō

Markku Luolajan-Mikkolan soittimia ovat erilaiset viola da gambat ja historialliset sellot. Hänen ohjelmistonsa ulottuu 1500-luvun musiikista meidän aikaamme. Hän on esiintynyt resitaali- ja kamarimusiikkona 1990-luvulta lähtien.
Markku Luolajan-Mikkola, barokkisello

6._Lumen_Valo_2017.jpg

To 26.7. klo 19 Ain iloidca, ain riemuidca! Reformaatio 500 vuotta & Suomi 100 vuotta

Lauluyhtye Lumen Valo on yksi suomalaisen vanhan musiikin kantava voima. Ensiesiintymisestään vuonna 1993 lähtien yhtye on profiloitunut säestyksettömän renessanssimusiikin esittäjäksi ja edelläkävijäksi. Vuosien varrella kahdeksasta laulajasta koostuva Lumen Valo on laajentanut ohjelmistoaan kattamaan myös keskiajan, barokin ja oman aikamme musiikkia.
Lumen Valo

Rautavesi_web.jpg

Pe 28.7. klo 19 Mestarikurssin Päätöskonsertti

Sastamala Gregorianan yhteydessä järjestettävä kansainvälisen mestarikurssin matka päättyy yhteiskonserttiin. Kurssi, joka kestää tapahtuman ajan, jakautuu useaan opetusryhmään. Osallistujia kurssille saapuu ympäri maailman. Opettajat Michael Fields, Evelyn Tubb, Anna-Maaria Oramo, Ansy Boothroyd, Laila Cathleen Neuman, Corina Marti, Michal Gondko, Roberto Balconi ja Roman Chlada ovat jokainen oman instrumenttinsa maailmanluokan taitureita. Perinteikäs, mutta aina riemukkaasti yllättävä Mestarikurssin päätöskonsertti luo läpileikkauksen kaikkiin vanhan musiikin kausiin, jossa tulevaisuuden tähdet pääsevät esittelemään taitojaan.