Satoja säveliä, tuhansia tarinoita

Vuoden 2017 ohjelmisto esittelee kattavasti keskiajan, renessanssin, barokin kuin nykyajankin musiikkia, jota on sävelletty sekä kirkko- että konserttisaleihin. Ohjelmistossa näkyy kolme erilaista juhlavuotta: Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhla, säveltäjä Claudio Monteverdin 450-vuotisjuhla ja reformaation 500-vuotisjuhla. Kesän avauskonsertti järjestetään upeassa Laukon Kartanossa Vesilahdella.

Wanhan Musiikin Päivät 21.–28.7.2017

Pe 21.7. klo 19

Laukon Kartano
Liput alk. 55 €
Sisältäen juhlamaljan ja mahdollisuuden tutustua kartanon tiloihin ja taiteeseen ennen esitystä. Konsertti alkaa juhlatallissa klo 20.

Brotherly Love – Henry & Daniel Purcellin musiikkia - konsertti, kartanon kuohuva ja kartanokierros

Evelyn Tubb & Sprezzatura-yhtye

Kartanon historiallinen miljöö jatkaa ajatusta viedä Sastamala Greorianan tunnelmaa ja luonnetta mielenkiintoisiin, teemaan sopiviin uusin ympäristöihin. Laukon Kartano on merkittävä osa Suomen historiaa, ja samalla se tarjoaa mahtavat puitteet juhlistaa niin uutta kuin vanhaa, monella eri tasolla. Ennen konserttia on tarjolla juhlamalja sekä mahdollisuus tutustua kartanon tiloihin ja taiteeseen. Sprezzatura on taiteellisen johtajan Michael Fieldsin kokoama kokoonpano, joka on virittänyt sointinsa vuosien varrella parhaimmilleen.

La 22.7. klo 19

Sastamalan Pyhän Marian kirkko
Liput alk. 32/27 €

Monteverdi: Vesper 1610

Sastamala Gregoriana Consort
Pormestarin sinkit ja pasuunat
Kamarikuoro Utopia, johtaa Roberto Balconi, Michael Fields & Evelyn Tubb

Festivalin "kotikirkossa" on lauantaina luvassa suuri ja mahtipontinen konsertti, jossa lavalla vierailee iso joukko taiteilijoita, mm. 16-henkinen kamarikuoro Utopia. Konsertti juhlistaa italialaista säveltäjä Claudio Monteverdia, jonka syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 450 vuotta. Ensivierailunsa festivaalilla tekee Pormestarin sinkit ja pasuunat. Tätä konserttia ei kannata ohittaa!

Su 23.7. klo 19

Sastamalan Pyhän Marian kirkko
Liput alk. 32/27 €

Rakkaustarina: sensuellia ja säkenöivää musiikkia Händelin oopperoista

Tuuli Lindeberg - sopraano, Teppo Lampela - kontratenori
Barokkiyhtye Baccano

Barokkiyhtye Baccano piti yhden Sastamala Gregorianan parhaista konserteista vuonna 2015, ja nyt ryhmä palaa toivottuina takaisin Händelin ohjelmistolla. Konsertissa on luvassa dramaattista ja karismaattista lavatyöskentelyä. Tuuli Lindebergillä ja Teppo Lampelalla on kyky tulkita musiikkia sielukkaasti ja sykähdyttävästi. Suomen parhaimpia vanhan musiikin kokoonpanoja ja esityksiä!

Ma 24.7. klo 19

Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Liput alk. 32/27 €

Tie Lutherin luo

Corina Marti, clavisimbalum ja nokkahuilut, Anna-Maaria Oramo, clavisimbalum, Michal Gondko, luuttu, Louna Hosia, viola da gamba
Sirkku Rintamäki - sopraano, David Hackston - kontratenori

La Morra-yhtyeestä tutuksi tulleet ja mestarikurssilla vuosia opettaneet, virtuoosimainen Corina Marti ja Michal Gondko ovat koonneet esityksen ja kokoonpanon, jossa yhdistyvät suomalainen ammattitaito ja vuoden keskeinen länsieurooppalainen teema, reformaatio. Reformaatio vaikutti myös aikakautensa musiikkiin, näitä vaikutteita on kuultavissa illan konsertissa.

Ti 25.7. klo 19

Sastamalan Pyhän Marian kirkko
Liput alk. 32/27 €

Konsertissa ei ole väliaikaa

Konsertin päätyttyä kirkon esittely laulavan oppaan johdolla
Vapaa pääsy

Peregrīnā†iō

Markku Luolajan-Mikkola, barokkisello

BRQ Vantaa -festivaalin taiteellinen johtaja, Sibelius-Akatemian opettaja ja huippusellisti Markku Luolajan-Mikkola tekee ensiesiintymisensä festivaalilla Peregrinatio-soolokonsertillaan. Barokkisellon syvät soinnut kaikuvat kirkkosalissa Bachin jylhien sävelten soidessa.
"Minulle tuli tarve tehdä pyhiinvaellus, jolla ei välttämättä ole suoranaisia esikuvia, mutta joka hengeltään noudattaa vanhoja perinteitä. En tee matkaani jalan, kuten pyhiinvaellusperinteeseen nykyisinkin kuuluu, vaan pitkää patikointia kuvaa vaellukseni Johann Sebastian Bachin musiikin parissa." - Markku Luolajan-Mikkola

Ke 26.7. klo 18

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi
Vapaa pääsy

Löydä luontosi

Koko perheen tarinakonsertti
Kultturiosuuskunta Uulu

Illan aikana osallistujat pääsevät kokeilemaan suomalaisia perinnesoittimia, laulamaan, tanssimaan ja tekemään rytmiä. Vanhan suomalaisen musiikin ja uusien sävellysten lisäksi päästään kuin varkain tutustumaan keskiaikaiseen tyyliin ja soittimistoon.
Ohjelma kestää noin tunnin, ja se sopii parhaiten alle 12-vuotiaille. Ennen konserttia on yleisöllä vapaa pääsy museoon!

To 27.7. klo 19

Sastamalan Pyhän Marian kirkko
Liput alk. 32/27 €

Ain iloidca, ain riemuidca! Reformaatio 500 vuotta & Suomi 100 vuotta

Lumen Valo

Yksi suomalaisen vanhan musiikin liikkeen kantavista voimista on lauluyhtye Lumen valo. Kahdeksasta laulajasta koostuva, kansainvälisestikin arvostettu yhtye on keskittynyt renessanssiajan suurimuotoisten kirkkomusiikkiteosten esittämiseen, mutta on samalla laajentanut ohjelmistoaan kattamaan myös keskiajan, barokin ja oman aikamme musiikkia. Konsertissa kuullaan sekä uutta että vanhaa, reformaation sekä Suomen juhlavuoden tunnelmissa.

Pe 28.7. klo 19

Sastamalan Pyhän Marian kirkko
Liput alk. 25/20 €

Rautavesi

Mestarikurssin päätöskonsertti

Perinteikäs, mutta aika riemukkaasti yllättävä Mestarikurssin päätöskonsertti luo läpileikkauksen kaikkiin vanhan musiikin kausiin, jossa tulevaisuuden tähdet pääsevät esittelemään taitojaan.
*****

Konserttien kesto noin 2 h väliajan kanssa.
Lippujen hinnat muodossa normaali hinta / eläkeläinen, opiskelija tai alle 18-vuotias. Hintoihin lisätään Tiketin palvelumaksu.

esiintyjat-2017.jpg
OP_Sastamala_RGB_vasen.png